Skip to main content
Met de auto naar het zwembad in Corona-tijd

Met de auto naar het zwembad in Corona-tijd

Zwem je op voldoende afstand in het gechloreerde water dan ben je redelijk beschermd tegen het virus. Oppassen is het geblazen in de aankomsthal, de kleedruimtes, toiletten, douches en de perrons. De reis per auto naar het zwembad is ook belangrijk. De volgende tips kunnen het risico op besmetting sterk beperken.

Tip 1. Beperk het aantal inzittenden (niet uit 1 gezin) tot drie en liefst twee: links voor, uiterst recht en links achter.

Tip 2: Draag allemaal een mondmasker

Tip 3: Ontsmet allemaal tevoren de handen met alcohol.

Tip 4. Gebruik bij transport de anti-covid-knop in je auto Held van het privé-transport: de ventilatieknop. Zet de ventilatie op hoog: in een gesloten auto ververst de lucht met enkel de ventilatie ruim zestig keer per uur.

Tip 5: Doe elk halfuur even een raam open (achterin graag, zodat we geen kou vatten). Een alternatief voor 2 personen in 1 auto, niet behorend tot 1 gezin:

  • Bestuurder links voor, gast rechts achter (anderhalve meter regel)
  • Raampje (gedeeltelijk) open rechts voor en links achter (luchtflow verhindert ademcommunicatie tussen de 2 inzittenden)

Met aanvullend mondkapje is de kans op besmetting in de auto nihil, blijkt uit Australisch onderzoek van Knibbs & Morawska.

Tip 6. Size matters Indien mogelijk: kies de grootste auto !