Zwembaden doen er alles aan om het water schoon te houden. Voor de hygiene is het eigenlijk jammer dat er mensen komen. Hoe schoon is het zwembad? bron: Quest juli 2017
Wedstrijdzwemmers, de badmeester of een willekeurige recreant, het kan iedereen treffen in het zwembad: irritaties aan de luchtwegen of huid. Is dat soms een allergische reactie op het aanwezige chloor?
Door: Ianthe Sahadat 26 juni 2017, volkskrant.nl
Zwembadpersoneel wordt dagelijks blootgesteld aan veel lawaai. Er blijken echter talrijke praktische manieren te zijn om de blootstelling tot aanvaardbare niveaus te reduceren. Vaak is een frisse blik het begin van een oplossing.
Wie zoekt die vindt. Uit geluidsmetingen is bekend dat in binnenzwembaden hoge geluidsniveaus worden bereikt, bijvoorbeeld 97-102 dB (A) bij het populaire discozwemmen. Er zijn echter geen gegevens bekend van de omvang van lawaaischade bij zwembadpersoneel.
Bij het verstaan van spraak in rumoer (zwembaden !) blijken twee domeinen van verwerking een relevante rol te spelen, namelijk de temporele resolutie van het gehoor en cognitieve vaardigheden van het brein.
Huid- en slijmvliesklachten bij zweminstructeurs en bezoekers van gechloreerde zwembaden geven geregeld aanleiding tot (pseudo)epidemieën (Neering et al, 1977; Rycroft RJG, 1983; Loughney et al, 1998; Jacobs et al, 2007). De praktijk in Nederland wijst uit dat bij het oplossen van deze problemen de bedrijfsarts vaak niet wordt betrokken. De kans is dan echter groot dat op basis van onjuiste medische diagnoses, onjuiste conclusies getrokken worden met betrekking tot de oorzaak, met onjuiste interventies als gevolg. Twee voorbeelden:
Wij helpen u graag!
Bij al uw vragen over veilig zwemmen, zwembadden en gezondheidsproblemen.