Nieuws

 • Laatste CDC adviezen over zwembaden in Coronatijd

  Het  gereputeerde Amerikaanse Center of Disease Controle publiceert de laatste adviezen over veilig zwemmen in Coronatijd.

  De adviezen komen nagenoeg geheel overeen met de adviezen van de Zwembadpoli en de TU Delft aan de Nederlandse zwembranche.

 • Met de auto naar het zwembad in Corona-tijd

  Zwem je op voldoende afstand in het gechloreerde water dan ben je redelijk beschermd tegen het virus. Oppassen is het geblazen in de aankomsthal, de kleedruimtes, toiletten, douches en de perrons. De reis per auto naar het zwembad is ook belangrijk. De volgende tips kunnen het risico op besmetting sterk beperken.

 • Strand-advies CDC 18 juni 2020

  As some communities in the United States consider opening or begin to open public beaches, CDC offers considerations for steps beach managers can take to help protect their staff and beach visitors, both in the water and on land, and slow the spread of the virus that causes COVID-19.

 • Maarten Keuten Brengt Zwembad Zonder Chloor Dichterbij

  Wie terugkomt van een duik in een openbaar zwembad kent het: enigszins prikkende, rode ogen en een specifieke geur op het lichaam. De oorzaken ervan zijn chloorproducten, die nodig zijn voor de desinfectie van het zwemwater. Recent Nunspeets onderzoek maakt het gebruik van chemische stoffen voor desinfectie van zwemwater in de toekomst echter overbodig. UV-licht neemt de desinfectie over.

 • Het verstaan van spraak in rumoer

  Bij het verstaan van spraak in rumoer (zwembaden !) blijken twee domeinen van verwerking een relevante rol te spelen, namelijk de temporele resolutie van het gehoor en cognitieve vaardigheden van het brein.